Monday, October 19, 2009

jawi

“ouh…”

Dalam satu cerita berasingan,

‘ingat ye Muhammad Adif’

Ka

Ba

Ra

Ka

Alif

Ta

Nun

‘fullstop’

Keberkatan: dalam kamus hidup(klise kot) aku, aku rase benda keberkatan ini adalah apabila sesuatu yang sikit itu dapat memberi impak positif yang besar. Kot (menandakan tidak pasti). Sebagai contoh, kau hidup sekejap tapi amalan banyak, kau baca sikit tapi dapat jawab banyak, kau makan sikit, tapi dah jadi besar*pula*ha ha?

Sekian.macam itu kot.

Ingat ye. Ape yang penting? Keberkatan…!

dan jangan campur adukkan antara yang haq dan batil dan jangan sembunyikan yang haq itu sedangkan kalian mengetahuinya(QS 2:42)

banyak betul benda yang aku tak pasti dalam hidup ni rupanya

27 comments:

Nazrin Hashim said...

uqbah,lawak enta makin power ek skrg..? hehe..

### ramai sahabat DQ enta kat Yarmouk ni.. Depa habaq enta ni budak baik-baik..

Anonymous said...

cerita dunia baru^_^

nik uqbah said...

to syahnazrin b. hashim b. mat diah:
haha.lawak budak baik tu lagi power =)

takpe. nta 'amiin' kan aje doa depa tu. moga semua jadi budak baik. inshaALLAH.hehe.

nik uqbah said...

o yaa. to anonymous:
bkn tak nak tulis, takut hilang thiqah...! hahaha. main main ok? lol

Saidina Ali said...

uqbah2. :p
tinggii

nik said...

gayat dong. haha.

+akufobia+ said...

rendah pun boleh gayat gak.bila ada kat tempat tinggi.keke.

ummi adibah said...

betapa seninya!

hahaha

haidar said...

salam ziarah kembali..

::SizuKa:: said...

salam ziarah ;)

Teringat cerita dunia baru..

nik uqbah said...

to abg asyraf:
hehe.dah tinggi lahhh~

to ummi adibah:
haiii.. bodek nampak? haha =)

nik uqbah said...

to haidar:
syukran awiy

to sizuka:
memang pun. part tu paling best.haha

eintisar said...

ye...[2:42]
sentiasa kena re-check prbuatan kita

+akufobia+ said...

aa.berapa?

nik said...

haa. adelah. rahsia kerajaan num 2. *beng*

+akufobia+ said...

haha.padahal tak makin tinggi pun kan.saja nak buat mengaku tinggi.takpe.tak salah kot rendah.keke.

nik said...

*ada orang jeles(?)*

haha =)

+akufobia+ said...

aa.siapa nak jelous sila angkat tangan.(sembunyikan tangan.)

j.A.n.t.A.n.k.E.p.A.r.a.T said...

aku juge bukan kunang2.tapi nk gak bg komen walaupon xde idea nk komen ape.er tp rase mcm dah mengomen.ke x eh?ok.pape je.yg penting, mulut kunang2 lgi busuk.penah kau ciom bau mulut mereka?heh.

nik uqbah said...

haha. teka. busuk? iye kot. sebab kau tak penah nak tolong gosokkan gigi diorang. tapi kalau takde gigi, mungkin lebih wangi. kunang2 takde gigi kan(?) tah, nanti aku check. =)

intan.maisarah said...

=)salam

+akufobia+ said...

takde orang nak join.sob.

j.A.n.t.A.n.k.E.p.A.r.a.T said...

sebab aku rase klu gosokkn gigi diorg gne colgate yg kau gne, cm same je hasilnye.haha.ouh, kau klu nk check, gi je la tgk cermin.kau cm same je ngn kunang2 tersebut.so, bergigikah anda?muahahaha

nik said...

to intan:
wassalam

to abg asyraf:
bukan takde orang nak join. sume tak jeles lah.haha

to fadoodlez:
heish. kunang kunang aku ada gigi lah. siap jadi model iklan lagi kat hannover tu.ahaha

j.A.n.t.A.n.k.E.p.A.r.a.T said...

haah.kunang2 yang kat wat iklan kat hannover tuh hensem.tape.

j.A.n.t.A.n.k.E.p.A.r.a.T said...

mane pergi kunang2 kau?
aku btul2 nk jdi kunang2 tuk entri kilan kau.sbb aku pon terkilan sbb x faham pe yg kau cite.mungkin bhs kau gunakan, bhs kunang2?
siyes, aku terkilan.

nik uqbah said...

stock kunang2 dah habes cik abang. euwww.hahahaahahahaha. geli pulak.

tah. snanye aku tak paham jugak. tapi da taip, post ajelah.hahah