Wednesday, October 14, 2009

a.s.a.p.

"Demi matahari dan cahayanya di pagi hari,
dan bulan apabila mengiringinya
dan siang apabila menampakkannya,
dan malam apabila menutupinya
dan langit serta pembinaannya
dan bumi serta penghamparannya,
dan jiwa serta penyempurnaannya (ciptaannya),
maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu (jalan) kefasikan dan ketakwaannya.
sesungguhnya beruntunglah orang yang mensucikan jiwa itu,
dan sesungguhnya merugilah orang yang mengotorinya"

[As-Syams:1-10]

kawan aku.bukan sangat kenal pun.
sekali tu dia cakap,

bila aku tension, sape teman aku?
rokok

bila aku sedih, sape teman aku?
rokok

bila aku kecewa, sape teman aku?
rokok.

kau tahu sebab apa?
sebab dia ada 2 ok.

rOKOK.

double happiness lebih sweet kalau kau nak dengar omputih nye

'ouh.happy kau'

asal?

'adalah'

cakaplah.kau nak sound aku kan.

'c'mon la...penah ke aku sound kau. kubur lain lain.'

'dah tu?'

'takdelah. cuma dah 'sujud' dengan syaitan nanti jangan nak salahkan aku tau.'
*diam*
'sekarang baru 'rokok' kan'

ish
"Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah), bahwasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepada-Ku, maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah-Ku) dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, agar mereka selalu berada dalam kebenaran"
[al-baqarah:186]

9 comments:

+akufobia+ said...

kita mendekatkan mereka kepada DIA?

badek_gonzalez said...

bangsat...
aku perokok tegar gak..
aku terbaca..
terkesima pon ade...
bangsat..


bangsat di atas ditujukan kepada diri aku sendiri.
time kasih sebab kasi up ini baik punya entry.
hoho

nik uqbah said...

haha.
ak harap kau tak bang***

eh eh.tapi kalau kau insaf ok jugak.
boleh ak tumpang pahala.hee =)

kelam rider said...

cam ayat aku. kalau aku berhenti merokok nanti, mungkin kite bleh lepak minum same2. haha

nik uqbah said...

aku tunggu.inshaALLAH...

^_^
o yaa.da benti jgn lupe beritahu ok?
heheh

ummi adibah said...

hahaha,

tahu satu benda?

awak cool.


sedia larikk.

ummi adibah said...

hahaha,

tahu satu benda?

awak cool.


sedia larikk.

zuLL said...

Insaf sambil habiskan rokok last

nik uqbah said...

to ummi adibah:
kalau berani.dah la post 2kali.laser betul!haha

to zuLL:
tahlah.aku rase sebenanye agak susah(padahal memang susah pun nak stop kalau dah isap macam pakcik aku cakap) haha. apepun, yang penting usaha.