Tuesday, October 13, 2009

2


hari itu. dah lama dah.

masa tu aku terpengaruh sangat dengan cerita spongebob.

aku tulis surat dan letak dalam botol. aku tulis bahasa melayu.

'hai, kawan, bila bila kau jumpa surat ini. aku harap kau baca tau. tak faham kamus ada. ini aku tulis dalam bahasa Malaysia. tahu Malaysia, yang ada menara berkembar tu. ha, yang tu lah. tak tahu, beri surat ini pada orang lain. pastu kan, lepas baca balas. jangan tak balas. aku ada harta karun. kalau kau nak kita boleh kongsi. mama aku cakap berkongsi boleh tambah berkat. mak kau ada cakap? haa. ingat tau. reply tau. baling aje kat laut ni. nanti sampai lah kat aku. senyum.

ikhlas,
nik'

lepas baling, botol tu datang balik kat aku. bukan dia takut, tapi ombak tu yang buat dia patah balik. ingat nak baling lagi sekali. tapi tak jadi... kang hantu laut yang jumpa siapa susah? captain jack sparrow boleh lagi.ish.

hari yang sama.sampai bila aku akan ada dalam ni.
12september2024

9 comments:

mujaheedah90 said...

tau apa yg menarik tentang blog neh?

"apa la mamat ni cter?tapi, sonok gak baca cter dia walaupun sampai habis aku xpaham sangat"

hehe..

nik uqbah said...

dah upload gambar sekali. bayangkan kene buat karangan berdasarkan gambar. hasil dia macam inilah.

+akufobia+ said...

kaka.err.haa.ni la punca lautpantai malaysia kotor.keke.kamu penyumbang.kaka.

nik uqbah said...

bukan.da amek balik kan. oh ya, ni taun 2024 punya essay. kan.

tah sesape said...

bismillah walhamdulillah

ingatkan citer gapo td

aku dibantai habis-habisan di blog gen.Nak buat gane nih?

ps:qul mutu bighaizikum

Ashcroftstylus Az said...

tul tu, ntah pepe la nik melalut, tapi best gak,

nik uqbah said...

afiq, aku rase bukan bantai pun. saje je nak main main. kan cuti.

sape2 yg cakap 'lain' sikit dari majoriti pnye pendapat, dia kene la kot.huhu.

kesimpulannya, just take it easy...:)

Anonymous said...

entah afiq ni..mane ade bantai..maen2 je kot..(tak pasti)

+akufobia+ said...

aa.time tu nta umur berapa?beressay lagi ke?keke.